HTML

2011.03.21. 16:49 watchember

Az Omega és London nagy leleplezése

Ahogyan közeledik az idő a 2012-es Londoni Olimpiai Játékokhoz, az Omega, mint hivatalos időmérője a világ legnagyobb sporteseményének, 500 nappal a kezdés előtt felállított a Trafalgar Square-en egy órát, amely a 2012. július 27-ig hátralévő időt mutatja.

Az eseményen jelen volt Boris Johnson (London polgármestere), Jessica Ennis (Omega nagykövete és világbajok atléta) Stephen Urquhart ( az Omega elnöke) és Seb Coe a Londoni Játékok elnöke. Az órát négy angol olimpiai aranyérmes leplezte le: Pete Reed, Andy Hodge (evezősök) és Iain Percy, Andrew Simpson (vitorlázók). Az esemény nagyon jelentős dolog a 2012-es játékok történetében, ugyanis ez emlékezteti az összes angol állampolgárt, az átutazó turistákat, hogy London jövőre nagy sportesemény otthona lesz. Az óra tervezésekor persze az olimpia és London kapcsolata a Meridiánvonallal volt inspiráló hatással. A Trafalgar tér London legforgalmasabb helyei közé tartozik, itt volt az ünneplés is, amikor kiderült, hogy az angol főváros nyerte a szavazást, ezért is esett rá a választás.

Az óra a Preston cégtől származó acélból készült. Hat és fél méter magas, öt méter széles és körülbelül négy tonna. 10 embernek, két napjába került összeállítani az órát, miközben a megvilágítást egy brit cég készítette (a hírekben nem esik szó róla, hogy melyik…). Seb Coe, Stephen Urquhart is hasonló magasztos gondolatokat osztott meg a jelenlévőkkel sportról, időmérésről, emberfeletti teljesítményekről, az 1948-as Londoni Olimpiáról. De a lényeg azt hiszem az, hogy aki a Trafalgar téren jár, kattintson egy fotót, és küldje el nekem, hogy éppen aktuálisan hol járunk a számolással. Még 494 nap…

Szólj hozzá!

Címkék: omega olimpia évforduló időmérés


A bejegyzés trackback címe:

https://mutato.blog.hu/api/trackback/id/tr122759504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása