HTML

2011.03.25. 16:06 watchember

Rolex Explorer 2011

A tavalyi év új Explorere után a Rolex bemutatta a 2011-es év modelljeit. Míg a tavalyi modellek 39 mm átmérőjűek voltak, 2011-re három millimétert hízva jutottak el az élet a világmindenség meg minden válaszát tartalmazó, bűvös 42-es átmérőig. Ez két mm-rel nagyobb a Submarinernél és talán kényelmesebb viselni int a 43 mm-es Submariner Deep Sea-t.

A 42 mm széles acéltok vegyesen polírozott és matt felületekből áll. A számlapot tekintve feketét vagy fehéret választhatunk, de mindkettőt lakkozva kínálják. Nagyon kontrasztos és áttekinthető az egész óra amit sötétben is élvezhetünk a "Chromalight" technológiának.

Minden mutató fehéraranyból készül. Lehet róla vitatkozni, de nem minden Rolex mutató, az újabb modelleknél egyre gyakrabban, egyre több, de ezek biztos fehéraranyból vannak.
A tokon nagyszerűen néz ki a 24 órás jelzés. 100 méterig vízálló, a zafírüveg duplán lett tükröződésmentesítve. Persze a dátumnál nagyít ahogy azt megszokhattuk.
A házban az automata Rolex 3187 COSC Chronometer dolgozik. Időt, dátumot mutat és 48 óra tartalék lehet az energiaraktározó rugóiban.
Acél csatja van, és van valami nagyon bonyolult neve ami biztos valami mikro mechanikai csodás zárra utal, de nem tudom pontosan, hogy mi. Furcsa nekem ez a 42 mm, muszáj visszatérnem rá. Az én kezemen most egy 36 mm átmérőjű (koronával együtt) 55 éves Longines van. Ami pont ideális méret. A 42 szerintem nagyon nagy. De hát végülis Douglas Adams is megírta, hogy ez a válasz minden kérdésre.

Szólj hozzá!

Címkék: 2011 rolex


A bejegyzés trackback címe:

https://mutato.blog.hu/api/trackback/id/tr842771175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása