HTML

2011.03.24. 11:35 watchember

Artya Kalendárium

 

Ez az Artya Perpetual Calendar óra egyesíti az exclusive manufaktúra által gyártott szerkezetet a meglepően letisztult technikai dizájnnal az "art watch" gyártótól. (ahogy hívják a céget) Az óra 10 darabos limitált kiadásban lesz elérhető, és nem lesz két egyforma közöttük. Nem csak a sorszám fogja megkülönböztetni őket, hanem mindegyik anyagból lesz és különböző színűek lesznek, tehát marha egyedi lesz minden darab.
Első ránézésre nekem rögtön a Csillagkapu jutott eszembe. Ugye hogy a forgatható gyűrű rögtön a Stargate-et jutattja eszünkbe? Szinte biztos vagyok benne, hogy a futurisztikus Egyiptomi mintázat ihhletője a film volt. Ha jobban megnézzük valamilyen hieroglifa szerű jelek is vannak rajta amiknek biztos van valami mondanivalója. (de hogy mi, azt nem tudom) Az óra mottója: "Vita brevis, ars longa" ami latinul annyit tesz, hogy az „élet rövid, de a művészet örök”.
A képen látható tok acélból készült, persze lesznek még aranytokos modellek is. A jellegzetes Artya stílust a hat darab mutatón fedezhetjük fel, de igazából maga a szerkezet ami láttatni engedi magát ha ránézünk az órára. A MNO138 kézi felhúzós szerkezet 66 órán keresztül ketyeghet, és mutathatja nekünk az időt, hónapot, napot. Az adatokat a mutatók segítségével tudhatjuk meg, de azok nem mozognak, csak a kis számlapok alattuk.
Az árat pontosan nem tudom, de a tíz darabos limitált széria elég sokat sejtet.
 
Szerkezeti adatok:
 
Caliber MHO138
-          39,5 mm átmérő
-          8 mm magasság
-          60 kő 144 óra energiatartalékkal
-          szilícium rögzítők
-          szilícium gátlómű

Szólj hozzá!

Címkék: csillagkapu artya


A bejegyzés trackback címe:

https://mutato.blog.hu/api/trackback/id/tr852767598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása