HTML

2011.03.23. 06:47 watchember

Tissot Seastar

 

Nem meglepő, hogy a Tissot új Seastar kollekcióval jelentkezik idén, de a praktikus használható formaterv már annál inkább váratlan . Van egy kis retro benne- mint a karcsúbb forgatható búvár gyűrű – ellentétben a  nagyon szép modern számlappal. A 200.000 ft-os vételár, a kidolgozottság és a használhatóság azt hiszem megfelelő ár/értékarányt eredményez. 
A számlap több színben lesz elérhető, bár itt a képeken, csak a fekete alapon fehér, és kék és persze narancs látható. Bár a kék előnyben van a másik két színnel szemben, mert két árnyalata is van aminek esküszöm, hogy az a fantázianeve, hogy kére vert. ( Legalábbis fordításom szerint, bár lehet horzsolt is, de a kékre vert jobban üt) A számlap könnyen olvasható, amit köszönhetünk az egyszerű kinézetnek. A mutatók és indexex SuperLumiNova bevonatot kaptak. 
Ami egy kicsit furcsa az a neve, ami Seastar "1000". A tok 300 méterig vízálló nem 1000 méterig. Pedig a búváróráknál általában a névben megjelenő szám a nyomástűrés méterben kifejezett száma szokott lenni. De lehet, hogy az árára utal ami 1000$ körül van.Persze az üvege zafír, de ami sokkal érdekesebb az az, hogy az oldalán található egy automata hélium leeresztő szelep.
Az óra szíve a Swiss ETA calibre C01.211 automata szerkezet, amit a Swatch is használ csak ez egy olcsóbb verziója a ETA Valjoux 7750 -nek. Ez úgy lett olcsóbb, hogy egyszerűen kihagytak ezt-azt a C01.211 szerkezetből, aminek az lett az eredménye, hogy az üzemideje a Tissot-nak felére esett a Swatch-al szemben. Az óra fém és gumiszíjjal kapható, szóval a nagy színválasztéknak köszönhetően számos variációja van az óra kinézetének. De a Tissot mindig is szerette a variálhatóságot, hát most sincs ez másképp.

 

Szólj hozzá!

Címkék: tissot seastar


A bejegyzés trackback címe:

https://mutato.blog.hu/api/trackback/id/tr512764036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása